15.1.2019 14.00

Fazerilta 40 miljoonan euron suurinvestointi Lahteen

Fazer jatkaa liiketoimintansa kehittämistä ja investoi 40 miljoonaa euroa uuteen tuotantoon Lahdessa. Investoinnilla Fazer vahvistaa edelläkävijyyttä lisäarvoa tuottavissa viljatuotteissa. Se tuo 30 uutta työpaikkaa Lahteen.

”Strategiamme mukaisesti kasvipohjaiset tuotteet ja ratkaisut ovat yksi keskeisistä kasvualueistamme. Haluamme olla edelläkävijä lisäarvoa tuottavissa viljatuotteissa ja panostamme uusien tuotantoteknologioiden ja ratkaisujen kehitykseen. Meillä on nyt käsissämme innovaatio, jolla uskomme olevan kiinnostusta myös Suomen ja Pohjoismaiden ulkopuolella, jopa globaalisti, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum. ”Tähän investointiin liittyy mielenkiintoisia uusia avauksia, joista kerromme lisää maaliskuussa, Vitzthum lupaa.

Kasvipohjaiset ratkaisut kiinnostavat kuluttajia yhä enemmän ja vastuullisuus trendinä jatkaa edelleen vahvistumistaan. Fazer kehittää liiketoimintaansa ja tuoteportfoliotaan kasvualue- ja kuluttajalähtöisesti. Tavoitteena on uudistua moderniksi vastuulliseksi ruokayhtiöksi. Strategian mukaisesti kasvua haetaan Pohjois-Euroopasta ja valituista kansainvälisistä markkinoista. Lahden investointi tukee tätä suuntaa.

Investointi ajoittuu vuosille 2019-2020. Se tuo Fazerille Lahteen 30 uutta työpaikkaa, ja hanke tulee työllistämään myös välillisesti. Työt Fazerin Lahden tontilla käynnistetään mahdollisimman pian.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Fazer on investoinut toimintaansa yhteensä noin 195 miljoonaa euroa, joista 136 miljoonaa Suomeen.


Lisätietoa:

Leena Majamäki
Viestintäjohtaja
Fazer-konserni
+358 40 585 1585 | leena.majamaki@fazer.com

---
Fazer-konserni
Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita, kasvipohjaisia aterioita, maidottomia tuotteita, mukaan otettavaa ruokaa ja juomia sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerin missiona on Ruokaa, jolla on merkitys. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä noin 40 maahan. Fazerin menestys on sen perustamisesta lähtien vuonna 1891 perustunut parhaaseen tuotteiden ja palvelun laatuun, rakastettuihin brändeihin, osaaviin ihmisiin ja vastuulliseen toimintatapaan. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 1,6 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee lähes 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin.