Fazer Mylly

 

Fazer Mylly on alun perin perustettu Lahteen vuonna 1971 turvaamaan riittävän laadukkaiden jauhojen saanti Oy Karl Fazer Ab:n omille leipomoille. Sittemmin Fazer Myllyn asiakaskunta on laajentunut myös Fazer-konsernin ulkopuolisiin asiakkaisiin kotimaassa ja ulkomailla. Vienti Euroopan, Venäjän ja Aasian markkinoille on noussut merkittävään asemaan.

Fazer Mylly tarjoaa korkealaatuisia viljatuotteita ja tukipalveluita laatutietoisille asiakkaille. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. jauhot, hiutaleet, mixit, leivänparanteet, blendit sekä kuidut. Oman vahvan tuotekehityksen sekä modernien tuotantolinjojen ansiosta Fazer Mylly kykenee tarjoamaan asiakkaille tasaisen laadun, luotettavat toimitukset ja leivontaominaisuudet.

Fazer Myllyllä tehdään jatkuvaa tuotteiden laadunohjausta ja Fazer Mylly osallistuu aktiivisesti myös tuote- ja valmistusprosessien kehitykseen yhdessä asiakkaidensa kanssa. Laadukkaiden viljatuotteiden takana on luonnollisesti olennaisessa osassa laadukas raaka-aine, jota hankitaan pääasiassa suoraan kotimaisilta viljelijöiltä.


Fazer Myllyn viljan osto

Fazer Myllyn viljanhankinta perustuu pitkälti suoraan sopimusviljelyyn ja suorahankintaan kotimaisilta viljelijöiltä. Fazer Myllyn suurin jalostama vilja on vehnä ja toiseksi suurin on ruis. Kauran merkitys Fazer Myllyn toiminnassa on kovassa kasvussa. Fazer Myllyn kauramylly käynnistettiin syksyllä 2013 ja näin ollen Fazer Mylly ostaa myös suurimokauraa kauramyllyn tuotantoon. Kauramyllyn vuonna 2016 alkanut kapasiteetin kaksinkertaistaminen valmistuu keväällä 2017 lisäten kauran tarvetta entisestään. Fazer Myllyn tuotevalikoimaan kuuluvat myös luomutuotteet, joten tarvetta on myös luomuvehnälle, luomurukiille ja luomukauralle

Lisätietoja yrityksen sivuilta:
www.fazermylly.fi