Viljan markkina- ja hintatietoa

 

Markkinainformaatiota Suomesta:

VYR - Vilja-alan yhteistyöryhmä

Vilja-alanyhteistyöryhmän ylläpitämiltä sivustoilta löytyy ajankohtaista viljamarkkinatietoa ja taustatietoa kotimaan ja EU:n viljantuotannosta.

MTK-Reppu

MTK-Repun sivuilta löytyy viikoittain viljamarkkinakatsaus ja tausta tietoa viljasektorista. Markkinatieto käytettävissä MTK:n jäsenille.

Luonnonvarakeskus – Luken tilastopalvelut

Luken tiedotteista löytyvät uusimat tiedot maatalouden tilastoista. Luken tilastopalvelusta löytyy tilastoja viljatuotannosta, -käytöstä ja -hinnoista.

Kansainvälistä markkinainformaatiota:

International Grains Council, IGC

Maailman viljaneuvosto julkaisee markkinaraportin joka kuukauden viimeisellä viikolla. Raportin tiivistelmä on ilmainen ja hyvä analyysi maailman viljamarkkinatilanteesta.

AHDB

AHDB on brittiläinen asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa viljelijöille tietoa markkinoista ja viljelystä. Sivuilta löytyvät kootusti hintatiedot tärkeimmistä pörsseistä ja lyhyitä markkinauutisia. Muuntolaskuri muuntaa eri yksiköt ja valuutat vertailukelpoisiksi.


United States Department of Agriculture, USDA

Yhdysvaltojen maatalousministeriön sivuilta löytyy runsaasti materiaalia. Kuukausittain ministeriö julkaisee markkinaraportin, jonka luvut usein vaikuttavat heti Chicagon pörssiin.